• Trainingen voor Leidinggevenden

  Mennegement cursus, leer leiding geven op een unieke manier

 • Trainingen voor Projectmanagers

  Voor een ieder die zich de principes van het projectmanagement eigen wil maken; projectleiders in hun eerste projecten, projectmedewerkers, projectondersteuners.

 • Persoonlijke Coaching

  Zit je even niet lekker in je vel op je werk?
  Mis je de uitdaging in je functie?
  Vraagt jouw functie meer dan je aankunt?
  Wil je het werkplezier verhogen?

 • Coaching on the job

  Loopt u vast in uw functie?
  Heeft u wel eens het gevoel dat u er niet uithaalt wat erin zit? 
  Bent u uw werk of werkplek ontgroeid en weet u niet hoe u de andere kant op kunt?
  Wilt u weten wat u inspireert en tot daden aanzet? Wat bij u past?

Wie zijn wij

De aanpak van de Heemhoeve kenmerkt zich door een no-nonsense en praktijkgerichte mentaliteit. Bovendien besteden we in het voortraject veel aandacht aan de beoogde resultaten, het noodzakelijke draagvlak en de klant van de organisatie. Bij de veranderingstrajecten passen we veelal action learning toe. Onze ervaring is dat daarmee de veranderingen breed gedragen en goed verankerd worden binnen de organisatie.

Groeien door te leren, leren door te trainen, trainen door te reflecteren. Als mens, als team en als organisatie. Nieuwe inzichten en vaardigheden verwerven. Systematisch werken aan verbetering en optimalisatie. Door een combinatie van leren, trainen en reflecteren realiseer je deze groei snel en effectief. Daarbij rekening houdend met de implementatie van het geleerde op de werkvloer. Voor ons betekent dat: op de werkvloer toepassen van het geleerde met oog voor de persoonlijke kwaliteiten en eigen leerdoelen.

De drijvende kracht achter de workshops op De Heemhoeve is Gerard Horst. Na zijn studie cultuurtechiek is Gerard al decennia werkzaam als adviseur, projectleider, programmamanager en/of leidinggevende binnen diverse organisaties, b.v. adviesbureau, opdrachtgevers, opdrachtnemer (aannemer), projectbewaker. Zowel bij diverse overheden (rijks, provinciaal, gemeentelijk, waterschappen), particuliere opdrachtgevers (b.v. bouwbedrijven, agrarische ondernemers, recreatieondernemers, zorgondernemers) als particuliere ondernemers (b.v. landgoedontwikkeling, functiewijzigingen, nieuwe uitdagingen zoeken).

Om je inzicht te geven in de eigenschappen waarin de Heemhoeve zich onderscheidt hebben wij onze meerwaarde benoemd.

Wij leveren een compleet pakket:

 • van organisatieanalyse en -ontwerp tot advisering

 • van organisatieadvies tot intervisie, coaching en trainingen

 • van voorbereiding en uitvoering tot en met implementatie en evaluatie

 • onze trainingen zijn “all-in”, inclusief cursusmateriaal, lunches, diners en hotel-overnachtingen

 • wij trainen in kleine groepen met veel persoonlijke aandacht

 • wij zijn sterk in het verbinden van theorie naar uw praktijk

 • wij werken met trainers die hun professionele didactische kwaliteiten koppelen aan kennis van het vakgebied en een gedegen praktijkervaring

 • wij investeren samen met u in de voorbereiding van het traject

 • wij leveren maatwerk: uw vraagstelling en uw organisatie staan voor ons centraal

 • wij maken gebruik van “de natuur’’. Dieren zijn in hun gedrag vaak een sprekend voorbeeld voor ons eigen gedrag. Daar waar parallellen liggen tussen individuele- / organisatiepatronen en de natuur maken we daarvan (naar wens van de opdrachtgever) graag gebruik

 • ons motto: Samen bouwen aan mens en organisatie!

Onze Trainingen

Trainingen Leidinggeven

Wil jij op een unieke manier leren wat voor invloed jouw leiding heeft op je team? Wil je inzicht krijgen hoe je handelt in bepaalde situaties? Dan is dit de training voor jou. Wij gebruiken paarden bij deze workshop omdat paarden gedrag spiegelen. Je ziet als deelnemer exact wat je uitstraalt en overbrengt in je omgeving qua houding, communicatie en gedrag; het paard geeft heel direct en eerlijk feedback zonder oordeel of bijbedoelingen.

Coaching on the job

De Heemhoeve biedt een begeleidingstraject aan waarin jij door een coach wordt ondersteund om in een bepaalde situatie beter te functioneren of een specifieke taak te volbrengen.

Deze training is voor iedereen die beter wil functioneren, beter begrepen wil worden, tijdelijke ondersteuning in kennis en/of vaardigheden wil of gewoon weer ‘op de rit’ gezet te willen worden

Projectmanagement trainingen

Deze unieke training ‘Bouwen is meer dan een kunstje’ is voor een ieder die zich de principes van het projectmanagement eigen wil maken; projectleiders in hun eerste projecten, projectmedewerkers, projectondersteuners.

 • Je leert om projectdoelstellingen helder te definiëren
 • Je leert processen te beheersen en risico’s te herkennen
 • Je verkrijgt meer inzicht in specifieke rollen en belangen van de diverse projectspelers

Persoonlijke Coaching

Zit je ‘even’ niet lekker in je vel op je werk? Ben je in een nieuwe functie gekomen en mis je (nog) de uitdaging in deze functie? Vraagt jouw functie meer van je dan je kunt leveren?

Voor wie?

Voor iedereen die beter wil functioneren, beter begrepen wil worden, tijdelijke ondersteuning in kennis en/of vaardigheden wil of gewoon weer ‘op de rit’ gezet te willen worden.

Ja, ik heb interesse

Geïnteresseerd, of heb je vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer