"Groeien door te leren. Leren door te trainen. Trainen door te reflecteren."

“De Heemhoeve”
Postbus 95
7490 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@heemhoeve.nl

Persoonlijke ontwikkeling

mennegement

Mennegement

  • Hoe haal ik het beste uit mijn medewerkers?
  • Waarom werkt een bepaalde manier van leidinggeven bij de ene collega wel en bij de ander niet?
  • Hoe weet ik welke manier van leidinggeven bij een bepaalde medewerker past?
  • Hoe delegeer ik taken en bevoegdheden zonder de controle over mijn afdeling te verliezen?

Laten we het dan eens hebben over ‘Mennegement’!

Leidinggevenden zijn van groot belang voor het succes van de organisatie. Zij zijn bepalend voor de motivatie, creativiteit en sturing op de doelen van de organisatie. Daarnaast kunnen zij de randvoorwaarden scheppen die ervoor zorgen dat een team geweldig loopt.

In deze training bouwt u uw leidinggevende en teambuilding capaciteiten uit zodat u het beste uit uw medewerkers haalt. U krijgt inzicht in uw preferente stijl(en) van leidinggeven en leert hoe u uw stijl van leidinggeven afstemt op de behoeften van uw medewerkers. Zo haalt u het beste uit uw mensen.

Daarnaast maakt u kennis met de verschillende stadia van ontwikkeling van een groep. Verwerft u inzicht in groepsprocessen en ontdekt u wat de succes- en faalfactoren zijn in teamvorming. Zo kunt u zelf dit groeiproces intensiveren en sturen. Op individueel niveau leert u het Leitmotief van anderen te herkennen en daarop in te spelen. U verwerft inzicht in de preferente teamrollen van de verschillende leden in het team en in de wijze waarop u de samenwerking in een team bevordert door de individuele functionele rollen en teamrollen op elkaar af te stemmen.

Doelgroep:
Directeuren, bedrijfsleiders en leidinggevenden/managers met circa 5 jaar ervaring in leidinggeven/management.

Terug