"Groeien door te leren. Leren door te trainen. Trainen door te reflecteren."

“De Heemhoeve”
Postbus 95
7490 PX Ambt Delden
tel. 074 - 2569612
E-mail info@heemhoeve.nl

Groepsmanagement

heren

Bouwen aan een team

  • Vraagt u zich af hoe u van een groep een goed geolied team kunt maken?
  • Wilt u de kwaliteiten van de individuele teamleden effectiever inzetten?
  • Wilt u een (verdere) groei van uw team realiseren? In een richting die u voor ogen staat?

Laten we het dan eens hebben over ‘Bouwen aan een team’!

Elk team maakt een ontwikkeling door. Ook uw team. In ‘Bouwen aan een team’ maakt u kennis met de verschillende stadia van ontwikkeling in een groep. Verwerft u inzicht in groepsprocessen en ontdekt u wat de succes- en faalfactoren zijn in teamvorming. Zo kunt u zelf dit groeiproces intensiveren.

Het inzicht op groepsniveau wordt uitgebreid met inzicht in de individuele bijdragen van de leden in de groep. U leert het Leitmotief van anderen herkennen en daarop in te spelen. Met het teamrollen model van Belbin krijgt u inzicht in de preferente teamrollen van uw teamleden. U leert de samenwerking in een team te bevorderen door de individuele functionele rollen en teamrollen op elkaar af te stemmen. Zo weet u op welke fronten u elkaar aanvult en waar u elkaar nodig heeft.

De theorie passen we toe in de praktijk: hoe bouwt u commitment op individueel niveau op? Hoe krijgt u uw team zo ver dat het bereid is te leren, te reflecteren en over en weer te coachen? Als dat lukt, realiseert u groei, op individueel en groepsniveau. En dat werkt wel zo effectief. En prettig!

Doelgroep:
Leidinggevenden, coördinatoren, en groepsleden met de interesse en ambitie om van een groep een hecht team te maken.

 Terug