Trainingen met behulp van paarden

Maak kennis met de unieke wijze waarop de Heemhoeve trainingen geeft. 

Bij ons ben je verzekerd van een unieke ervaring.
Tijdens onze trainingen zetten wij namelijk paarden in als hulpmiddel. 
Dit is een bijzondere training, wij werken in teamverband of individueel samen met paarden. 

Ieder bedrijf zal aanslaan op de woorden: een efficiente manier van leidinggeven, één team één taak. 

Onze training zorgt ervoor dat de processen inzichtelijk worden waardoor je nog beter weet hoe je jou team kan ondersteunen waar nodig. 
Wij maken samen met jou de vertaalslag naar jouw persoonlijke situatie en schetsen zo een helder beeld van waar de kansen liggen. 

Paarden zijn uitermate geschikt om het gedrag van mensen te spiegelen. Paarden scannen constant de omgeving én hebben uitermate sterket zintuigen. Wanneer er gevaar heerst zijn paarden in staat dit signaal op te pikken en zullen zij vluchten, maar wanneer de kust veilig is zullen zij rustig blijven grazen. 

Daarnaast leven paarden in een kudde én wordt er leiding gegeven door één paard in de kudde. Samen dragen zij zorg voor de groep. Is er iemand gewond dan zullen zij samen ervoor proberen te zorgen hun 'teamlid' weer beter te maken. 


Door deze methoden krijg je een uniek inzicht in jou als persoon maar ook bijvoorbeeld in jouw houding als leidinggevende.

Welke Trainingen en Workshops geven wij?

Trainingen Leidinggeven

Wil jij op een unieke manier leren wat voor invloed jouw leiding heeft op je team? Wil je inzicht krijgen hoe je handelt in bepaalde situaties? Dan is dit de training voor jou. Wij gebruiken paarden bij deze workshop omdat paarden gedrag spiegelen. Je ziet als deelnemer exact wat je uitstraalt en overbrengt in je omgeving qua houding, communicatie en gedrag; het paard geeft heel direct en eerlijk feedback zonder oordeel of bijbedoelingen.

Coaching on the job

De Heemhoeve biedt een begeleidingstraject aan waarin jij door een coach wordt ondersteund om in een bepaalde situatie beter te functioneren of een specifieke taak te volbrengen.

Deze training is voor iedereen die beter wil functioneren, beter begrepen wil worden, tijdelijke ondersteuning in kennis en/of vaardigheden wil of gewoon weer ‘op de rit’ gezet te willen worden

Projectmanagement trainingen

Deze unieke training ‘Bouwen is meer dan een kunstje’ is voor een ieder die zich de principes van het projectmanagement eigen wil maken; projectleiders in hun eerste projecten, projectmedewerkers, projectondersteuners.

  • Je leert om projectdoelstellingen helder te definiëren
  • Je leert processen te beheersen en risico’s te herkennen
  • Je verkrijgt meer inzicht in specifieke rollen en belangen van de diverse projectspelers

Persoonlijke Coaching

Zit je ‘even’ niet lekker in je vel op je werk? Ben je in een nieuwe functie gekomen en mis je (nog) de uitdaging in deze functie? Vraagt jouw functie meer van je dan je kunt leveren?

Voor wie?

Voor iedereen die beter wil functioneren, beter begrepen wil worden, tijdelijke ondersteuning in kennis en/of vaardigheden wil of gewoon weer ‘op de rit’ gezet te willen worden.

Ja, ik heb interesse

Geïnteresseerd, of heb je vragen?
Neem vrijblijvend contact met ons op!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer